Lokalnim samoupravama u Vojvodini više od 773 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara. U pitanju su 53 ugovora u okviru tri konkursne linije.

Pokrenut je novi talas važnih poslova u vojvodini, rekao je predsednik pokrajinske vlade igor Mirović prilikom uručenja ugovora lokalnim samoupravama  za finansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede I lokalnog razvoja. Pedest tri ugvoora imaju vrednost od blizu 740 miliona dinara.

Iz pokrajinskog budžeta, posredstvom Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu danas su dodeljeni i ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za unapređivanje komunalne infrastrukture, vredni više od 33 miliona dinara

Pitanje vodosnabdevanja, prema njegovim rečima, pitanje je koje jeste izraženo ali ne kao pre šest godina, rekao je Mirović. Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*