POLOŽAJ OSOBA SA INVALIDITETOM – OSVETLIMO IH; Humani Vaskrs

Program finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tradicionalno, na Veliku Subotu, održana je akcija „Humani Vaskrs“ u romskom naselju Rupače u Rumi. Članovi Crvenog krsta, obradovali su mališane slatkišima i uskršnjim jajima, a ova akcija održana je u Dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju. Humanom Vaskrsu, pridružio se Centar za socijalni rad Opštine Ruma, Udruženje penzionera i rumski bajkeri.
„Okupljmo se na akcijama koje su humanitarnog karktera već dugi niz godina, prisutni su svi motoristi iz Rume, bez obzira na pripadnosti različitim moto klubovima. Dakle svi smo zajedno na jednom jedinom zadatku da budemo humani“ – istakao je bajker Dejan Gavrilović.
Predsednik Udruženja penzionera, Petar Babić naveo je da je već postala tradicija da oni dolaze i donose deci poklone i slatkiše. A ove godine, kako kaže, planiraju i organizaciju prijema dece u njihovim prostorijama.
„Uskrs je prilika da se u našoj ustanovi okupe ljudi da se lepo druže i uživaju u pripremeljenom programu, a na kraju je najvažnije da se deca lepo provedu i pokažu svoje umetničke sposobnosti i izraze se u tom nekom umetničkom i kreativnom smislu“ – naveo je Slobodan Krasić, direktor Centra za socijalni rad u Rumi.
Gordana Jovović je socijalna radnica u UPVO „Poletarac“, ali je i aktivistkinja Crvenog krsta Ruma. Ona je sa saradnicima, pre Dnevnog boravka, obišla i romske mališane u naselju „Vašarište“ i odneli im farbana jaja i ono što sva deca vole, slatkiše.
„Ovo je naša tradicionalna akcija „Humani Vaskrs“ u kojoj vrtić, sa decom i roditeljima, a u saradnji sa Crvenim krstom, prikuplja jaja i slatkiše za decu iz osetljivih grupa, da činimo radost u susret najradosnijem prazniku, Vaskrsu“ – rekla je Gordana Jovović, istakavši da se ova akcija organizuje već 18 godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*