Za lako učenje istorije: Rumske škole dobile na poklon društvenu igru „Bitka na Drini“

Sve škole na teritoriji opštine Ruma danas su na poklon dobile društvenu igru „Bitka na Drini“. To je učilo iz oblasti istorije u formi društvenih strateških igara. Igranjem ove društvene igre deca veoma brzo i lako uče istorijske činjenice srpske istorije. Postoji na hiljade društvenih igara ovog tipa, ali prvi put se Srbija nalazi na jednoj od strana istorijskih učesnika. „Bitka na Drini“ je prva iz edicije, dok je druga igra ovog tipa „Proboj Solunskog fronta“, izašla pre dva meseca. Ovu društvenu igru školama je donirala kompanija Frigo Žika iz Rume, koja slovi za jednu od veoma značajnih društveno odgovornih kompanija. U ime kompanije prisutne je pozdravio Milorad Pejić.

Iz opštine Ruma stiže zahvalnost kompaniji Frigo Žika, i nada da će ova društvena igra biti od velike koristi svim učenicima, istakla je Marija Stojčević, zamenica predsednika Opštine Ruma.

„Učenici na najlakši mogući način, kroz igru, uče svoju istoriju, upoznavaju svoje pretke i stiču jasniju sliku o svojoj zemlji u važnoj istorijskoj epohi. Sigurna sam da će „Bitka na Drini“ postati omiljena strateška igra naših učenika i da će im na kreativan način pomoći da prošire znanje iz istorije“, rekla je Stojčević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*