Sastojci: 3 belanca 500 g jagoda 300 ml slatke pavlake 200 g šećera 80 g šećera u prahu kašika gustina kašičica limunovog soka prstohvat...

Sastojci:

3 belanca
500 g jagoda
300 ml slatke pavlake
200 g šećera
80 g šećera u prahu
kašika gustina
kašičica limunovog soka
prstohvat soli
Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u kalup za tortu stavite pek-papir.

U dubokoj posudi umutite šne od belanaca, a zatim malo po malo dodajte šećer, gustin i limunov sok. Odvojte šne na dva nejednaka dela, pa potom veći deo stavite u kalup za tortu, a manji sipajte u špric i nanesite po ivicama kako biste dobili šare.

Koru od belanaca oko sat vremena sušite u rerni na 150 stepenia. Isključite rernu, ali tortu ostavite u njoj na još 30 minuta. Nakon što se ohladi, kora će spolja biti tvrda, a iznutra meka.

Na samom kraju, mutite slatku pavlaku i šećer u prahu sve dok se ne dobije gusta smesa, koju ćete naneti na koru od belanaca. Preko torte poređajte jagode.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar