Opština Ruma donirala osnovnim školama vrednu računarsku opremu i računare

Svim osnovnim školama sa teritorije rumske opštine, danas su u Gradskoj kući, dodeljeni računari i računarska oprema, za koju je iz budžeta Opštine izdvojeno oko 1 200 000 dinara. Nabavljeno je 20 racunara, 2 kopir aparata, 1 platno za projektor, 9 štampača i 2 multifunkcionalna uređaja. Namera Opštine Ruma je da ovom donacijom modernizuje nastavu i nastavnom kadru olakša rad.

U Gradskoj kući u Rumi, održan je sastanak predsednika Opštine Ruma i direktora osnovnih škola, gde su, pored preuzimanja nove računarske opreme, imali priliku i da iznesu neke nove nedostatke pri radu i potencijalne probleme, ali i da cuju sugestije, primedbe i pohvale od strane predsednika Slađana Mančića.

Mančić je podsetio da je opština prethodnih godina mnogo novca uložila u školske objekte i modernizaciju kabineta, te da će tako biti i u narednom periodu.

Žaklina Negovanović, predsednik aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, istakla je da se Opština Ruma oduvek trudi da pomogne školama iz te opštine i da veruje da će se ta tradicija nastaviti, te da će opština izlaziti u susret svim potrebama osnovnih i srednjih škola.

Žaklina je naglasila da je ova donacija veoma korisna jer će umnogome olakšati rad u školama u kojima su računari zastareli u odnosu na nove aplikacije koje se sada koriste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*