Otvorena prva kružna raskrsnica u Rumi

Radovi na raskrsnici Ruma – Irig – Kraljevci – Šabac se privode kraju i prva kružna raskrnica u Rumi je nedavno puštena u rad. Na izvođenju kompletne izgradnje savremenog kružnog toka investitor je JP “Putevi Srbije“. Radovi na rehabilitaciji puta, na državnom putu I B reda broj 21 od Iriga do autoputa izvode se od oktobra prošle godine. U okviru tih radova početa je izgradnja još jedne kružne raskrnice na skretanju ka naplatnoj rampi. Izgradnjom ove raskrnice poboljšava se bezbednost saobraćaja, a za Rumu je od posebnog značaja što dobija moderan izgled i lakši pristup gradu.

Radovi na raskrsnici kod autoputa su počeli 9. juna 2019. godine i planirano je da radovi na tom delu trase traju dva meseca.

Rekonstrukcija raskrsnica (izrada kružnih raskrsnica) na ukrštanju za Kraljevce i kod naplatne rampe su deo Projekta pojačanog održavanja državnog puta I B reda broj 21, deonica Irig – Ruma i izvode se u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja (RRSP) koji sprovodi JP „Putevi Srbije“. Rok za završetak svih radova na navedenoj deonici je 11. decembar 2019. godine.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će posredstvom JP „Putevi Srbije“ do kraja ove godine finansirati izgradnju i kružne raskrnice na putu ka Sremskoj Mitrovici, kod Rigovog mlina.

Takođe, Železnice Srbije su nedavno završile rekonstrukciju pružnog prelaza u ulici Vladimira Nazora u Rumi.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić smatra da će ovi radovi doprineti jednoj lepšoj, kompletnoj slici našeg grada, te da je da pored uređenja samog gradskog jezgra, trgova i ulica važno urediti i prilaze gradu.

„Sve se radi sredstvima Republike Srbije, odnosno Železnica Srbije i Puteva Srbije. Mi smo samo inicirali i uspeli da pokrenemo radove da se urade na našoj teritoriji. To će doprineti jednoj lepšoj, kompletnoj slici našeg grada, jer mi finansiramo sve radove unutar grada i mesnih zajednica, ali ne smemo zanemariti i ono što se dešava i na magistralnim putevima i prilazima našem gradu“, naglasio je Mančić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*