Veliki uspeh Srpskog pevačkog društva u Rumi

„Srpsko pevačko društvo u Rumi“ u subotu, 8. juna, učestvovalo je na Horskom šampionatu „Lege Artis“ u Tuzli i u kategoriji mešovitih horova, u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su učestvovali horovi iz šest zemalja (Kolumbije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije) osvojili treću nagradu!

Takođe, zajedno sa horom iz Valjeva, „Srpsko pevačko društvo u Rumi“ održalo je koncert duhovne muzike u Hramu Uspenja presvete Bogorodice u Tuzli. Od strane žirija pohvaljeni smo za izuzetan uspeh i napredak u odnosu na prethodnu godinu, te smo ponosno predstavili našu zemlju i opštinu Ruma među svetskim horovima, rekla je dirigent Zorka Uhrik.

„Kao umetnički rukovodilac ovog ansambla mogu da kažem da sam izuzetno ponosna na svoje pevače, koji svojom energijom i posvećenošću iz dana u dan pokazuju sve veći napredak i dokaz su da amaterski hor iz jednog malog mesta može ponosno da stane rame uz rame sa univerzitetskim horovima iz celog sveta i pokaže se u najlepšem mogućem svetlu. Rad sa Srpskim pevačkim društvom u Rumi me čini izuzetno srećnom i svaki nastup sa njima daje mi još više volje i energije za još kvalitetnijim i boljim radom“, izjavila je Zorka Uhrik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*