Ministar Đorđević posetio Titel

Nakon obilaska Sremskih Karlovaca ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijlna pitanja Zoran Đorđrvić pitanja posetio je i opštinu Titel. Posete ovog tipa biće nastavljene i u narednom periodu kako bi se ministar Đorđević lično kroz razgovor sa građanima uverio u pravo stanje stvari, kako bi moglo da se učini sve što je u domenu ovog ministarstva.

Ministar je posetu Titelu započeo sastankom u zgradi opštine, gde je sa predsednikom titelske opštine Draganom Božićem razgovarao o ključnim problemima iz domena socijalne politike, o saradnji kao i o udruženjima za socijlno ugrožene socijalne grupe koja deluju na teritoriji ove opštine.

Posetio je udruženje paraplegičara „Tisa“ Titel. Ovo udruženje broji 20 članova, koji su do sada pokazali veliku zaiteresovanost za sportske manifestacije namenje osobama sa inveliditetom i u tim aktivnosti pokazali izuzetan uspeh. Te su kao najveći problem koji su predočili ministru Đorđeviću deklarisali nedostatak kombi vozila za te namene.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u narednom periodu će gledati da opštini Titet pomognu u dva aspekta kada su u pitanju osobe sa invaliditetom, a to je pristupačnost i kupovina vozila koju će ministrarstvo sufinansirati zajedno sa opštinom Titel.

Titel je opština koja je siromašna, ali koja izdvaja mnogo više od mnogih drugih opština koje su na istom nivou razvijenosti kada su pitanju ovakva udruženja, rekao je Đorđević i najavio da će ministarstvo u Titelu u narednom periodu u preostala dva objekta koja ih nemaju finansirati izgradnju pristupnih rampi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*