Otvoren vrtić u Laćarku (VIDEO)

U najvećem sremskom selu Laćarku, danas je svečano otvoren novi objekat
vrtića “Čuperak”. Novi objekat prostire se na oko 1000 metara kvadratnih, a sastoji se od prizemlja i jednog sprata i opremljen je po najsavremenijim standardima.

Čast da preseku vrpcu imali su najmlađi stanovnici ovog sremskog sela, koji su svojim osmesima i ljubavlju ispunili svaku prostoriju. Dobrodošlicu u novi vrtić poželeo im je savetnik predsednika Srbije za obrazovanje, Mladen Šarčević.

Izgradnja vrtića, trajala je malo duže od godinu dana. Objekat se sastoji od prizemlja, gde su smeštene dve radne sobe, kuhinja i trpezarija i jednog sprata, na kome se nalaze četiri radne sobe i jedna multifunkcionalna prostorija. U oba objekta, starom i novom, moći će da boravi oko 300 mališana.

Za zaposlene u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” ovo je izuzetno značajan dan, a zadovoljstvo zbog novoizgrađenog objekta izrazila je i gradonačelnica Sremske Mitrovice, koja je najavila i nove projekte. Kako kaže, ulaganje u obrazovanje nastaviće se u gradu na Savi i u narednom periodu.

Za izgradnju vrtića u Laćarku, Vlada Republike Srbije je u okviru projekta
Svetske banke izdvojila 105 miliona dinara. Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica je za opremanje kuhinje i nabavku nameštaja izdvojila oko 15 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju krova i fasade na starom objektu uloženo oko 8 miliona dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*