U Rumi održano predavanje „Tijana klik“

U organizaciji Fondacije Tijana Jurić u Domu omaldine u Rumi održano je predavanje „Tijana klik“ o temi bezbednosti na internetu. Predavanje je bilo namenjeno osnovcima i mlađim uzrasnim kategorijama, kom su prisustvovali polaznici dečije radionice Filozofija sa decom iz škole glume Gradskog pozorišta u Rumi. Cilj i ovog,  kao i svakog predavanja je bio da se deca svih uzrasta, pa i najmlađi upoznaju sa bezbednim načinima korišćenja interneta, posebno društvenih mreža.

I ovo predavanje u Rumi bilo je prilika da se deci objasni koje ih sve opasnosti vrebaju na internetu, a opasnosti su brojne. Treba im ukazati na šta da obrate pažnju, kako da zaštite svoje podatke i fotografije, rekao je Igor Jurić osnivač Fondacije Tijana jurić koji je dodao da se deci ne može zabraniti korišćenje društvenih mreža, ali ih treba edukovati kako da to čine na bezbedan način.

Nijedno predavanje u organizaciji Fondacije Tijana Jurić nije isto, svako je različito u odnosu na uzrasnu kategoriju za koju se organizuje.  Sa decom je najlepše i najteže raditi, kaže Igor Jurić, dok je roditelje, kao najvažnije činioce, teško dovesti na radionice.

Kako je na predavanju u Rumi rekao igor Jurić veoma važno je napraviti takav odnos sa decom da ona shvate da roditelji nisu tu da bi ih špijunirali šta rade na društvenim mrežama, nego da su oni uvek tu da im pomognu, a to je u današnje vreme veoma teško.

Podsetimo, Fondacija Tijana Jurić već  godinama radi na edukaciji stanovništva i zanimljivim pristupom uspela je da animira i roditelje i decu, u cilju čuvanja njihove bezbednosti na internetu i društvenim mrežama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*