Održani sedmi Radio dani u organizaciji RAB-a Srbije

Iza ogromne skupine radio i televizijskih stanica pod kapom RAB-a Srbije održani su sedmi Radio dani na Paliću. Aleksandar Saša Gajović, državni sekretar Ministarstva kulture i javnog informisanja istakao je potrebu za digitalizacijom radio stanica, čime će se dobiti kvalitet tona i ne samo to, već i ostvarenje vizije velikog RAB udruženja.

Članovi RAB-a Srbije, koji su u velikom broju došli da podrže sedmi po redu skup okupili su se na Paliću, gde im se već tradicionalno obratio državni sekretar Aleksandar Saša Gajović, kao što su to sedam godina unazad činili drugi državni sekretari. Gajović naglašava da je digitalizacija radija prvi sledeći korak, ali da on ne odustaje u borbi za bolju budućnost svih medija.

„Ja sam borac za sve medije jer mi to nalaže trenutna pozicija. Zapravo ja pokušavam da sakrijem svoju pristrasnost prema radiju da se ostali mediji ne osećaju ugroženim. Mislim da su svi mediji u Srbiji važni jer predstavljaju jednu snagu u pravom smislu te reči, nešo što kreira javno mnenje, naša razmišljanja i razvoj. Mediji su danas prisutni više nego ikada u Srbiji i to može da zabrine onoga ko ne radi dobro i da  oduševi onoga ko dobro radi svoj posao“, rekao je Aleksandar Saša Gajović, državni sekretar Ministarstva kulture i javnog informisanja.

RAB Srbija je ostvario veliki uspeh ušavši u RADIO DAYS EUROPE kao oficijelni partner. Time je ono što je nekad bio samo san, postalo java. Predsednica RAB-a Maja Rakovic je prezadovoljna uspehom.

„128 radio stanica je sada u našem udruženju RAB. Kada se jedna vest kroz sve članice pusti u etar, kao što smo nedavno imali saopštenje o medijskoj strategiji,  to je jedna neverovatna kampanja. Vest za nekoliko trenutaka obiđe celu Srbiju i to je jedna ogromna snaga.  Zato sam veoma ponosna na naš posao“, rekla je Maja Rakovic, predsednica RAB-a. 

RAB Srbija je ušao u sastav Radnog tela za pisanje nove Medijske strategije i shvaćen je kao kompetentan, reprezentativan i stručan organ. Takođe, ovo Udruženje ima udela u radu Privredne komore Srbije i drugih tela u kojima može da se bori za bolju budućnost i veća prava medija – pre svega Radija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*