Održana redovna sednica Skupštine Opštine Beočin (VIDEO) Održana redovna sednica Skupštine Opštine Beočin (VIDEO)
Odbornici beočinskog parlamenta su na poslednjem skupštinskom zasedanju usvojili odluku o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Beočin koja je trebalo da bude usvojena još 2018.... Održana redovna sednica Skupštine Opštine Beočin (VIDEO)

Odbornici beočinskog parlamenta su na poslednjem skupštinskom zasedanju usvojili odluku o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Beočin koja je trebalo da bude usvojena još 2018. godine. Nova odluka je usklađena sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi  kojom su regulisana pitanja mesne samouprave, njenih oblika i pravnog statusa, njihovog obrazovanja odnosno ukidanja kao i pitanja vezana za savete mesnih zajednica i njihov izbor i rad.

Odbornici su dali saglasnost i na programe rada JKP “Beočin” Beočin, JP “Toplana” Beočin i Centra za kulturu, sport i turizam za 2021. godinu i prihvatili izveštaje Pravobranilaštva i Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2020. godinu. Na mesto direktora Centra za kulturu, sport i turizam imenovana je Ivana Brankov.

Odbornici beočinskog parlamenta  su usvojili Odluku o pristupanju izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom u opštini Beočin, a usvojena je i Odluka o komunalnim delatnostima kojom se obavljanje poslova redovnog održavanja opštisnkih puteva i ulica poverava JKP Beočin.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar