Održana redovna sednica Skupštine Opštine Beočin (VIDEO)

Odbornici beočinskog parlamenta su na poslednjem skupštinskom zasedanju usvojili odluku o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Beočin koja je trebalo da bude usvojena još 2018. godine. Nova odluka je usklađena sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi  kojom su regulisana pitanja mesne samouprave, njenih oblika i pravnog statusa, njihovog obrazovanja odnosno ukidanja kao i pitanja vezana za savete mesnih zajednica i njihov izbor i rad.

Odbornici su dali saglasnost i na programe rada JKP „Beočin“ Beočin, JP „Toplana“ Beočin i Centra za kulturu, sport i turizam za 2021. godinu i prihvatili izveštaje Pravobranilaštva i Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2020. godinu. Na mesto direktora Centra za kulturu, sport i turizam imenovana je Ivana Brankov.

Odbornici beočinskog parlamenta  su usvojili Odluku o pristupanju izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom u opštini Beočin, a usvojena je i Odluka o komunalnim delatnostima kojom se obavljanje poslova redovnog održavanja opštisnkih puteva i ulica poverava JKP Beočin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*