Kancelarija za ruralnu ekonomiju i razvojne projekte u Vognju počela sa radom (VIDEO)

Zvanično je sa radom počela Kancelarija za ruralnu ekonomiju i razvojne projekte u Vognju u opštini Ruma. Sarađuje sa Međunarodnim centrom za razvoj ekologije i poljoprivrede, Institutom za primenu nauke u poljoprivredi, Centralnom evropskom službom za prekogranične inicijative na Balkanu, kao i sa pojedinim stočarskim farmama iz naše zemlje, Udruženjima poljoprivrednika i seoskim turističkim domaćinstvima.

Poslednjih desetak dana od kada je kancelarija zvanično počela za radom vlada veliko interesovanje za projekte i biznis planove koji se odnose na unapređenje poljoprivredne proizvodnje i inovacije u poljoprivredi.

Nije slučajno da je ova kancelarija otvorena baš u Vognju u srcu Srema, u poljoprivrednom kraju u kome paori prate nove tehnologije u svojoj proizvodnji. Upravo zbog toga pomoć ove kancelarije im je i neophodna.

U kancelariji kažu da su u toku  konkursi u okviru projekta Konkurentne poljoprivrede Srbije, kao i konkurs za bespovratna sredstva zadrugama.

Podsetimo u kancelariji se između ostalog poljoprivrednici mogu informisati i dobiti pomoć kod pisanja predloga projekata, biznis planova, kao i projekata u okviru IPARD programa. Više informacija može se saznati i na zvaničnoj interenet stranici kancelarije TMK.RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*