Ministarka Darija Kisić i državni sekretar Mirsad Đerlek posetili Gerontološki centar „Srem“ u Rumi

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek posetili su danas Gerontološki centar „Srem“ u Rumi. Oni su korisnicima te ustanove uručili skromne poklone, i upoznali se sa radom ove ustanove, kao i merama koje se preduzimaju u borbi protiv korona virusa.

Korisnicima usluga Gerontološkog centra „Srem“ u Rumi ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić tepavčević i državni sekretar  Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek uručili su prigodne poklone, a u pitanju su paketi vitamnina za jačanje imuniteta.

Korisnici Gerontološkog centra „Srem“ u Rumi su potvrdili da im je sva potrebna nega i pomoć zaposlenih preko potrebna, ali i da su uslovi u kojima žive skoro kao kod kuće.

Ove reči je potvrdio i direktor Gerontološkog centra „Srem“ doktor Zoran Slavujević, koji je istakao da se pridržavaju svih propisanih mera zaštitte protiv kovida 19 i dodao da je do sada vakcinisano 86 odsto korisnika.

Posle razgovora sa korisnicima koji borave u GC „Srem“ ministarka Kisić Tepavčević je naglasila da upravo naši najstariji sugrađani nam iznova i iznova pokazuju kako treba da se ponašamo, šta znači odgovornost i šta znači ljubav prema najmilijima.

Na kraju posete gostima su uručeni pokloni medju kojima i ručni radovi nastali na sekcijama korisnika usluga Gerontološkog centra, kao i sa tamošnje likovne kolonije. Minsitarki Kisić Tepavcević i sekretaru Đerleku uručena je i monografija Ruma u Sremu kićenom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*