Obavezan upravnik zgrade: Iz Odeljenja za urbanizam apeluju na oprez

Novi Zakon o stanovanju propisuje da zgrade kao stambeni objekti moraju imati svoje upravnike.

Kako smo danas saznali od resorne načelnice za urbanizam u Rumi, Tanje Drobac, ne treba bez prethodne provere verovati osobama koje se same nude za obavljanje ove funkcije. Potrebno je prethodno proveriti, a za sve dodatne informacije komunicirati sa nadleznim organima u Odeljenju za urbanizam Opštine Ruma.

„Profesionalni upravnik ima licencu. Molila bih građane ili da traže tu licencu, da nekim nasumičnim licima koja nisu ovlašćena za to, koja bi možda želela da vrše neko održavanje zgrada, ili da vrše tekuća investiciona održavanja, pa se deklarišu skroz drugačije od onoga kako je predviđeno zakonom, da takvim licima ne daju svoje potpise“, rekla je načelnica Tanja Drobac za naš portal.

„Prvo mora da se obrazuje skupština da bi mogao da bude imenovan upravnik. Opštinska uprava – Odeljenje za urbanizam je na raspolaganju svim stanarima, da damo dodatna obrazloženja, upute, tu smo da sprovedemo celokupan postupak, registracije i sva pitanja koja su vezana za obrazovanje skupštine, za imenovanje upravnika neka se svi zainteresovani obrate“, dodala je za kraj načelnica za urbanizam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*