Inđija: Izložba crteža i slika „Corolla“ Kristine Palanjuk

U petak od 19.00 sati, u galeriji Kuće Vojnovića, otvoriće se izložba slika i crteža Kristine Palanjuk pod nazivom Corolla.

Latinski naziv Corolla (venčić od cveća, krunica) može da se odnosi na venčić koji kao deca pletemo i stavljamo u kosu, a može da predstavlja i onaj venac koji polažemo na nečiji grob. Ovo je ciklus koji objedinjuje venčiće koje smo pleli kao deca i stavljali ih u kosu, i vence koje postavljamo na grobove naših voljenih u jednoj reči: Corolla.

Kristina Palanjuk rođena 1994. godine u Rumi. Gimnaziju u Inđiji (društveno jezički smer) završava 2012. i iste godine upisuje Akademiju Umetnosti u Novom Sadu, odsek Slikarstvo, klasa profesora Gorana Despotovskog.

Osnovne studije završava 2016, čime stiče stručni naziv Diplomirani likovni umetnik. Trenutno je na Master studijama slikarstva na istoj akademiji pod mentorstvom profesora Gorana Despotovskog. Do sada je izlagala na jednoj samostalnoj i brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učesnica je na nekoliko likovnih kolonija, a od ove godine članica SULUV-a.

Izložba će biti otvorena do 6. februara od 10.00 do 19.00 sati, ulaz na izložbu je slobodan.

 

Izvor: indjija.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*