Ново комби возило за румски Црвени крст

Општинска организација Црвеног крста у Руми добила је ново комби возило од Минстарства правде. У питању је возило послење генерације, израђено по еколошким стандардима са пет седишта за путнике и великим товарним делом. Према речима надлежних, ово комби возило ће бити кориштено за потребе народне кухиње, али и друге потребе Црвеног крста у Руми.

 

Црвени крст Рума поседује једно комби возило које је старо скоро две деценије, те је ново возило и те како значајна инвестиција. Тим поводом данас је у просторијама Црвеног крста извршена и званична примопредаја возила.

Велику подршку реализацији ове инвестиције за румски црвени крст дала је и Општина Рума, те је приликом свечане примопредаје председница Општине Рума Александри Ћирић и уручила кључеве.

 

Возило је добијено од средстасва опортунитета, што значи да су то средства која су прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења, а ове године по овом Јавном конкурсу подељено је 500 милиона динара.Румски црвени крст је једина организација у оквиру Црвеног крста Србије која је добила ново возило у овој години по овом јавном конкурсу.