Нови Егзит, нове муке Новосађана: Посетиоци са Запада већ годинама уништавају и прљају град док се комуналци боре да почисте смеће иза њих

Посетиоци који долазе са Запада су и претходних година показали да немају никаквог обзира према домаћинима и Новом Саду.

 

Еxит фестивал биће данас званично отворен, а организатори очекују да ће за четири дана овај догађај посетити више од 200.000 људи. На Петроварадинској тврђави очекује се долазак посетилаца из најмање 100 земаља, међу којима, осим домаће и регионалне публике, предњаче гости из Холандије, Немачке, Велике Британије, Мађарске и Турске.

 

Нажалост, Новосађани ће и ове године, имати прилику да сведоче прљању и уништавању њиховог града. Посетиоци који долазе са Запада су и претходних година показали да немају никаквог обзира према домаћинима и Новом Саду, па смо тако сви имали прилику да гледамо како после сваке вечери док траје фестивал, иза себе остављају гомиле смећа које градске комуналне службе 24 сата дневно морају да чисте.

 

Томе у прилог најбоље сведочи да је прошле године, новосадска „Градска чистоћа“ од почетка Еxит фестивала до одласка последњих посетилаца са Петроварадинске тврђаве, сакупила и на градску депонију отпремила чак 33 тоне смећа.

 

– Током четири фестивалска дана, само на Петроварадинској тврђави, подграђу и кеју активно је радило 80 радника. Завршетком Еxита наш посао није готов. У наредним данима следи враћање простора на којем се одржавао фестивал у првобитно стање након што се размонтирају и отпреме елементи свих бина с тврђаве – наведено је тада у саопштењу ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад.

Foto/ извор/ printscreen/24sedam