Беочин: Обележен Дан МЗ Грабово

 

У Грабову је, у четвртак, 7. јула, у присуству грађана и мештана села, бројних гостију, као и потомака и родбине некадашњих становника и жртава трагичних догађаја из Другог светског рата обележен и прослављен Дан Месне заједнице.

Обележавању Дана Месне заједнице присуствовале су све структуре локалне заједнице на челу са председницом општине Беочин Биљаном Јанковић.

На простору спомен обележја, након парастоса, освештања споменика жртава фашистичког терора, полагања венаца и цвећа, интонирања химне и минута ћутања, присутнима су се обратили председник Скупштине општине Беочин Немања Вилић, председник СУБНОР-а Веселин Мојић и председник МЗ Милан Јелић.

У говорима су евоциране успомене на трагичне догађаје у којима је страдало близу 300 житеља Грабова. Село је већ на самом почетку рата спаљено, а најтрагичнији догађај била је рација и одвођење свих одраслих мештана у сремскомитровачку казниону 21. августа 1942. године као и стрељање свих мушкараца. Село је у току рата спаљивано још два пута.

Председник Савета Месне заједнице Милан Јелић, захвалио се свима који су својим присуством увеличали овај за село значајан дан и датум који има традицију обележавања од 1961. године.

Извор/ Фото/ Општина Беочин