Приводи се крају рехабилитација пута Рума – Ст. Пазова – Инђија

 

Председница Општине Рума Александра Ћирић заједно са председником Савета МЗ Путинци обишла је радове на рехабилитацији пута од Руме до Инђије и Старе Пазове, на деоници у Путинцима. Рехабилитација овог пута од изузетног је значаја за све оне који су у транзиту, а посебно за житеље румских села која повезује – Мали Радинци, Жарковац, Путинци.

 

 

„Што се тиче Путинаца треба да почне друга фаза паркинзи, мало нам је необично јер то су сад нови системи рада, дижу кишну канализацију, дижу паркинге,тако да очекујем да ће бити лепо, доле је урађена ћуприја са стране, ојачање ћуприје, а што се других радова тиче планирамо да ове године урадимо Косовску улицу, а колико ћемо је моћи проширити видећемо, урадили смо игралиште рефлекторе,имамо још доста радова ја се надам да ћемо максимално радити“, рекао је Бранко Мандић, председник Савета МЗ Путинци.

 

Пројекат рехабилитације овог државног пута иницирала је Општина Рума код ЈП Путеви Србије који су и инвеститор, а вредност радова је преко 550 милиона динара.

 

„Путеви Србије су радили, ангажована је била фирма Срем пут,већих компликација није било,осим краткотрајних застоја у саобраћају. Ми као општина смо задовољни што смо постигли договор са Путевима Србије и да нашим суграђанима испунимо обећање. Прва деоница од Руме до Жарковца била је завршена 6.јуна , а ова деоница је требало да буде завршена крајем августа, али сведоци смо да је готова данас.“, навела је Александра Ћирић, председница општине Рума.

 

Завршено је асфалтирање пута, а за данас је предвиђено исцртавање хоризонталне саобраћајне сигнализације, те ће након тога пут бити у потпуности пуштен у рад.

 

Весна Самарџија