Nova predsednica odmah zavela red

Nova predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić prvog radnog dana po preuzimanju dužnosti napravila je krucijalne promene.

–  Svaki dan ćemo sprovoditi nove odluke koje će menjati našu opštinu na bolje. Bavićemo se brigom o građanima kako bi im omogućili zeleniju, bezbedniju i napredniju Rumu – istakla je po stupanju na dužnost Ćirić.

Najavila je odmah i borbu za ponovno otvaranje porodilišta u Rumi, ali i racionalizaciju i smanjenje troškova kako bi se realizovala značajna ušteda. Ono što se izdvaja kada je reč o potezima Aleksandre Ćirić, jeste stajanje na put bahatosti i bezobzirnosti bivše vlasti.

U skladu s tim, naložila je da se svi ključevi, više od 100 službenih automobila, donesu u njenu kancelariju, a zatim je fotografije nekih od parkiranih vozila objavila je na svom instagram nalogu.

– Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe. Naložila sam da se svi službeni automobili parkiraju u 15 sati i da se svi ključevi donesu u moju kancelariju. Saradnici spremaju novi pravilnik o upotrebi službenih vozila. Predlažem svim funkcionerima da na posao dolaze peške, biciklom ili javnim prevozom. Građani će biti ponosni na našu Rumu – istakla je Aleksandra Ćirić.