Nova Pazova: Vučić otvorio logistički centar „Lidl“-a

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića svečano je otvoren logistički centar kompanije „Lidl“ u Novoj Pazovi. U pitanju je investicija vredna 55 miliona evra u kojoj je zaposleno 180 radnika. Predstavnici tog nemačkog trgovinskog lanca najavili su da će do kraja godine otvoriti između 10 i 20 prodavnica u Srbiji, a jedna od njih gradi se u samom centru Inđije.

Dolazak „Lidla“ u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama, poručio je predsednik Aleksandar Vučić iz Nove Pazove, gde je nemačka kompanija otvorila Logistički centar kao prvi korak ka otvaranju svojih prodavnica u našoj zemlji.

Vučić je istakao da važnost investicije ovog trgovinskog lanca prevazilazi značaj običnih supermarketa. Kako je naveo, ta kompanija je simbol napretka u 28 evropskih zemalja.

– Danas pravimo još jedan mali korak ka dostizanju evropskog standarda života, a a veliki korak biće napravljen kada Lidl otvori vrata širom Srbije. Srećan sam što je ta kompanija za godinu dana na ogromnoj površini uspela da završi velelepni objekat i upravnu zgradu, da uloži 55 miliona evra u Srbiju. Na izgradnji centra radilo je više od 50 domaćih kompanija i oko 2.000 radnika – naveo je Vučić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju Logističkog centra kompanije Lidl, najvećeg diskontnog trgovinskog lanca u Evropi, ističući da ova investicija pokazuje, kako je rekao, pravo lice Srbije.

Vrednost investicije u Novoj Pazovi je 55 miliona evra, do kraja godine biće otvoreno između 10 i 20 prodajnih objekata, u kojima će posao imati 1.500 od čak 23.000 onih koji su se prijavili za rad u toj kompaniji u Srbiji. Logistički centar prostire se na 45.000 kvadratnih metara i na izgradnji je radilo više od 50 domaćih kompanija sa oko 2.000 radnika.

Predstavnici „Lidl“-a najavili su otvaranje prodajnih objekata u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Osim Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 ljudi, Lidl će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

Podsetimo, „Lidl“ je deo nemačke „Švarc grupe“. U svetu svakodnevno usluži oko 10 miliona kupaca u više od 10.000 prodavnica, a proizvodi se skladište u preko 150 logističkih centara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*