Pazovčanin Nikola Gašparić pobednik regionalnog takmičenja iz sociologije

Nikola Gašparić, učenik Gimnazije “Branko Radičević” iz Stare Pazove pobednik je Regionalnog takmičenja srednjoškolaca iz Sociologije na temu “Kultura i savremeni izazovi”, koje je u subotu održano na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Na jednom od četiri regionalna nadmetanja (preostala tri održana su ili će se održati u Beogradu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici) učestvovalo je trinaestoro učenika vojvođanskih srednjih škola, a drugo i treće mesto osvojili su Ivana Višković (Elektrotrehnička i građevinska škola, Zrenjanin) i Danijela Ranđelović (Medicinska škola “7. april”, Novi Sad), a troje prvoplasiranih učestvovaće na Republičkom takmičenju iz Sociologije 23. marta u Obrenovcu.

Takmičenje su organizovali Srpsko sociološko društvo i domaćin takmičenja Odsek za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. O najboljima je odlučivao žiri u sastavu: doc. dr Dušan Ristić, doc. dr Ana Pajvančić Cizelj i msr Milena Kojić. U Organizacionom odboru bili su: doc. dr Snežana Stojšin, doc. dr Marica Šljukić i doc. dr Dušan Ristić.

Na Regionalnom takmičenju učestvovali su još: Milica Jocić i Relja Mihić (Zrenjaninska gimnazija), Teodora Vasiljević ( Gimnazija “Veljko Petrović”, Sombor), Nenad Vasiljčin (Trgovinska škola “Paja Marganović”, Pančevo), Ivana Simić (Ekonomska škola “9. maj”, Sremska Mitrovica), Lea Borbelj (Senćanska gimnazija), Vasilije Zorić ( Gimnazija “Nikola Tesla”, Apatin), Teodora Mihajlović i Ivana Grujić ( Hemijsko-medicinska škola, Vršac) i Marija Smiljanski (HPTŠ “Uroš Predić”, Zrenjanin).

Svi učenici i profesori nagrađeni su kompletima stručnih knjiga.

Izvor i foto: Dnevnik

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*