Muzičari bez posla zbog korone (VIDEO)

Pandemija korona virusa je svima nama promenila životne navike. Neki su, poput brojnih muzičara našli i novo zanimanje. Od kada nema svirki i koncerata muzičari i njihove porodice su u velikom problemu. Ko je želeo snašao se na neki način, tako da pojedini sada rade ono što nikada nisu. Adnan Hadžikadunić je gitaru zamenio televizijskom kamerom.

Adnan Hadžikadunić član benda Dijamanti od skora je gitaru zamenio televizijskom kamerom. Kaže od kada nema svirki i gostovanja nešto je morao da preduzme kako bi obezbedio egzistenciju svojoj porodici. Vratio se televizijskoj montaži i snimanju čime se bavio pre dvadesetak godina.

Nas sagovornik ima i studio za snimanje koji skoro godinu dana nije koristio. Kaže nije ni slutio da će sva tehnika stajati neupotrebljeno, i da ce on i njegove kolege iz benda za godinu dana imati tek dva ili tri televizijska gostovanja.

„Za vreme pandemije mi kao radnici u kulturi koji smo zvanično zavedeni u APR-u kao takvi, nismo imali nikakvu nadoknadu za gubitak posla, iako smo uredno prijavljeni i kao radnici u ovoj oblasti, ali i estradni umetnici. To znači da smo se svi snalazili i tražili druge poslove“ – dodaje Adnan. Prilika za dalje nastupe nema i ne vidi mogućnost da je u skorije vreme i bude. Ipak, u nadi da će se u budućnosti nešto promeniti, ali i zbog ljubavi prema svom poslu, članovi ovog benda se i dalje povrmeno okupljaju radi proba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*