U Sremskoj Mitrovici se poštuju propisane mere (VIDEO)

U Sremskoj Mitrovici danas je zasedao Krizni štab, na kojem je ponovljeno šta sve neće raditi u gradu na Savi za dane vikenda. Takođe je istaknuto, da su tokom 17. i 18. marta komunalni inspektori izvršili 402 inspekcijske kontrole i da nije bilo prekršaja. Sledeće nedelje ugostitelji sa teritorije Grada Sremska Mitrovica mogu da očekuju pomoć od 50.000 dinara. 

Štab za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica, uskladio je donete
protivepidemiološke mere propisane od strane republičkog Kriznog štaba i
prilagodio ih uslovima u gradu, rekla je danas gradonačelnica Svetlana
Milovanović. Sve mere, odnosno, ograničenja rada određenih privrednih subjekata, kaže, sprovedene su tako da se dužina i broj kontakata među građanima maksimalno smanji, a, tamo gde je to moguće, mere su relaksirane. 

Prema rečima komunalnog inspektora Miloša Madžića, sugrađani pridržavaju propisanih mera.  Dobra vest za sve ugostitelje sa teritorije Grada je da sledeće nedelje mogu očekivati isplatu pomoć u iznosu od 50.000 dinara. Paralelno sa ovim, sprema se i isplata sredstava jednokratne pomoći svečanim salama, ali i nove linije pomoći turističko-ugostiteljskom sektoru, svima onima koji poštuju epidemiološke mere dodao je Samardžić, pozivajući građane da poštuju sve propisane protivepidemiološke mere i iskoriste priliku za brzu vakcinaciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*