Митровчани пију квалитетну воду

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Митровчану пију исправну и квалитетну воду, закључак је са данашње конференције која је одржана у Градској кући.

Конференцији су присуствовали стручњаци и представници Јавно комуналног предузећа „Водовод“ и Завода за јавно здравље Сремсkа Митровица, а конференцију је отворила градоначелница Светлана Миловановић.

Она је том приликом нагласила да је водоснабдевање увек актуелна тема, као и квалитет ваздуха и да су то теме које интересују грађане Митровице, те о томе треба говорити како не би дошло до неразумевања и забуне.

Важно је напоменути да је пут воде до корисника изузетно дуг. У одељењу за хигијену и хуману екологију Завода за јавно здравље Сремска Митровица узорковање воде се врши акредитованим методама.

Вода се допрема у лабораторију на испитивање квалитета према јасно дефинисаном Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће. Након тога добијају се коначни резултати и даје се стручно мишљење.

Оног момента кад специјалиста хигијене све заврши, извештаји се достављају „Водоводу“ и санитарној инспекцији.

Током топлог и сушног лета, митровачки „Водовод“ је ка својим корисницима потиснуо чак 400 литара воде у секунди. „Водовод“ и Завод за јавно здравље заједничким снагама раде на контроли квалитета воде и поручују својим суграђанима да се не брину, јер је вода коју пију изузетног квалитета.