Ležimir: Raste broj divljih deponija – traži se dugoročno rešenje

?????????????????????????????????????????????????????????

Divlje deponije postaju sve veći problem za mitrovačka sela. Dok Mesne zajednice za njihovo čišćenje izdvajaju velike svote novca, koje u značajnoj meri opterećuju i onako ograničene budžete, nesavesni Sremci ne prestaju da ih pune sa još većom količinom smeća.

Kako bi se ovaj problem u skorijem roku rešio, iz Mesne zajednice poručuju da će najveća ležimirska divlja deponija biti ograđena. Do tada, iako konačnog rešenja nema, saradnjom sa javnim preduzećima deponija se čisti dva puta godišnje.

„Deponiju ne pune samo naši meštani, nego i ljudi iz Mitrovice, vikendaši i svi ostali kojima je usput. Deponija je kod nas, da ne kažem, na zgodnom mestu, uz asfalt, tako da – puni se stalno. Mi sredstva nemamo, niti Grad ima više volju da nam pomaže u čišćenju divljih deponija, zato što ta deponija nije registrovana. Ona se smatra divljom, a čistimo je na svoj način kako znamo. Neka sredstva smo tražili od opštine i od ove godine je u planu da je čistimo bar jednom mesečno“, rekao je za naš portal Jovan Kuzmančević predsednik Saveta MZ Ležimir.

„Komunalije su počele da preuzimaju odnošenje smeća. Funkcioniše vrlo dobro, ali one nisu ni u obavezi da čiste divlje deponije. Tako je po statutu Grada. Znači, deponije su prepuštene nama, zemljište se vodi po Gradu Sremska Mitrovica i Grad nam u tome pomaže preko njihovih javnih preduzeća“, rekao je Kuzmančević dodavši da je ova deponija najveća u selu, ali da ima još od 20 do 40 manjih divljih deponija.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*