Компанија „Тара Филтерс“ представила производне капацитете у Сремској Митровици

У Сремској Митровици одржана је панел презентација и представљање производних капацитета компаније за производњу водених филтера „Тара Филтерс”.

Реч је о фабрици која се бави производњом базенске опреме и технике, односно филтера за пречишћавање вода у базенским системима. У питању је још једна фабрика Компаније „Алеx инжењеринг и грађевинарство” у холдингу са страним инвеститорима, швајцарском фирмом, која ће овим путем проширити пласман производа на виши, европски и светски ниво.

Сремску Митровицу су изабрали због доброг геостратешког положаја и предузимљивости локалне самоуправе Града.

У компанији “Тара Филтерс почетком 2023. године посао ће наћи око 50 људи, а према речима надлежних, ако капацитети порасту, у плану је отварање нових радних места, као и проширење погона.

Презентацији је присуствовао и заменик градоначелнице Сремске Митровице Петра Самарџића, који је том приликом истакао да је у Граду у последњих десетак година реализовано преко 15 што страних, што домаћих инвестиција.

 

“Последњих година Митровица је врло активно радила на унапређењу имиџа Града и стварању повољне пословне климе у циљу привлачења директних страних и домаћих инвестиција и то се и остварило, то се постигло, захваљујући повољној локацији, изузетном геостратешком положају града, захваљујући оперативној и отвореној градској управи и комунално и инфраструктурно опремљеним индустријским зонама”, рекао је Самарџић.

Он је додао да ће компанија “Тара Филтерс” првобитно запослити од 30 до 50 људи и да Градска управа већ ради на проширењу постојећих индустријских зона, али и на припреми планске документације за изградњу нових индустријских зона, што ће подразумевати нове инвестиције, нове компаније и отварање нових радних места како за Митровчане, тако и за становништво из окружења.