Митровачку Гимназију посетила делегација из Охаја

Митровачку гимназију посетила је делегација предуниверзитетског образовања државе Охајо.

Циљ посете је проширење сарадње Србије и Охаја на цивилни сектор, а у оквиру Програма државног партнерства.

Представници државе Охајо су, током редовне годишње посете Националне гарде Министарству војске Републике Србије, имали прилику да се упознају и са српским образовним системом, а Митровачка гимназија прва је школа из Србије, у којој је овај пројекат почео да се реализује.

Посети делегације из Охаја присуствовао је и начелник Градске управе за образовање Града Сремска Митровица, Зоран Ђурић, који је том приликом истакао да је овај пројекат веома значајан за Митровачку гимназију, која из године у годину ради на подизању квалитета образовања својих ученика на виши ниво.

Ђурић је додао и то да је Митровачка гимназија пре три године аплицирала са једним пројектом сарадње са школом у Охају, а због епидемиолошке ситуације тај пројекат није било могуће реализовати. Пројектом је, између осталог, планирана размена ученика.

“Пројекат се због познате епидемиолошке ситуације у прошлости није могао реализовати како је планиран, а то је посета те деце школама код нас у Митровици и одлазак наше деце у Охајо и надам се да ће се и то у блиској будућности десити”, рекао је Ђурић и додао да је Митровачка гимназија корак испред свих што се тиче пројеката и система образовања.