Deca sa smetnjama u razvoju okupljena oko Društva “Moj svet” Deca sa smetnjama u razvoju okupljena oko Društva “Moj svet”
Društvo za brigu o deci i omladini sa posebnim potrebama „Moj svet“ Inđija je dobrovoljna humanitarna organizacija koja okuplja roditelje i decu, stručnjake i... Deca sa smetnjama u razvoju okupljena oko Društva “Moj svet”

Društvo za brigu o deci i omladini sa posebnim potrebama „Moj svet“ Inđija je dobrovoljna humanitarna organizacija koja okuplja roditelje i decu, stručnjake i sve ljude dobre volje kojima su bliske potrebe dece i mlade populacije.

Cilj osnivanja društva bio je potreba da se unapredi kvalitet života dece i omladine sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica kroz igru, sport, odmor, rekreaciju, umetničko i kulturno izražavanje. Pokazalo se da su deca i osobe sa posebnim potrebama, osim što su deo naše stvarnosti, ravnopravni učesnici i aktivni nosioci ličnog kao i našeg razvoja u društvenom, umetničkom i kulturnom prosperitetu uže i šire zajednice.

 „Moj svet“ se trudi da pomogne u rešavanju razvojnih problema, problema izolacije, diskriminacije, neopravdanih predrasuda, poboljšanje komunikacije unutar porodice, između porodica i lokalne zajednice kroz saradnju i savetovanje.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar