Keltsko naselje, turistička atrakcija Inđije

Opština Inđija poznata je kao jedna od privredno najrazvijenijih u našoj zemlji. Međutim, pored toga što se sve veći broj investitora opredeljuje za ulaganja u ovu sremsku lokalnu samoupravu, čelni ljudi rade i na razvoju drugih oblasti, pa je tako došao red i da turizam doživi svoju ekspanziju. Mnoštvo projekata je planirano kako bi se privukao što veći broj turista a nedavno su stigla nova sredstva za nastavak realizacije projekta Keltsko naselje.

Turista koji dođe u opštinu Inđija ima šta i da vidi, proba, pa i usput kupi. Na obogaćivanju turističke ponude u poslednjih par godina radi se više nego ranije a od ove Turistička organizacija opštine Inđija rešila je da završi projekat rekonstrukcije Keltskog naselja u tom gradu. Za te namene već su početkom ove godine dobili 4 miliona dinara od Ministarstva finansija a sada je stiglo dodatnih 2 miliona dinara iz Ministarstva trgovine i telekomunikacija.

Keltsko naselje, kako kaže Vladimir Gak predsednik opštine Inđija, neće činiti samo objekti. Predviđeni su i različiti sadržaji, interaktivne radionice, a u pripremi kostima za one koji će primati posete i govoriti o Keltima i držati radionice učestvovaće učenici Srednje škole Dr Đorđe Natošević.

Podsetimo, Keltsko naselje gradi se u sklopu sportsko-rekreativnog kompleksa Leje kod Gradskog bazena u Inđiji i predstavljaće pravu turističku atrakciju za sve one koji dolazili u posetu. Pored ovog, TO Inđija u saradnji sa lokalnom samoupravom planira još niz projekata koji treba da doprinesu atraktivnosti tog sremskog grada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*