Odnošenje animalnog otpada u Pećincima besplatno (VIDEO)

Stočari u opštini Pećinci sada mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave kada je odnošenje animalnog otpada u pitanju. Da takav otpad ne bi završavao pored puteva, u kanalima ili atarima tamošnje Javno komunalno preduzeće Sava sada po pozivu građana odnosi animalni otpad i to bez bilo kakve naknade.

Neretko na slike pored puteva užasavaju. Animalni otpad završava u njivama, pored puteva, kanalima. Neodgovorni građani ne razmišljajući o sredini u kojoj žive imaju jedini cilj da se otpada životinjskog porekla što pre reše. Da bi se tome stalo na put pećinačko Javno komunalno preduzeće ubuduće odnosiće animalni otpad iz domaćinstava i to potpuno besplatno.

Naš sagovornik, Željko Milićević direktor JKP Sava Pećinci, kaže da je dovoljno da građani prijave uginuće preduzeću, a sve ostalo je njihova briga. Prema rečima Milićevića, iako je ovaj posao zaživeo tek pre nekoliko dana interesovanja građana već ima.

Milićević dodaje da će animalni otpad biti odvožen u inđijsku Energozelenu koja se bavi preradom životinjskog otpada poštujući svu zakonsku regulativu iz oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti.

Ovome dodajmo i podatak, da će komunalni inspektor u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu, jer kako je rekao Milićević , sada kada je pronađen način da se animalni otpad bezbedno i besplatno uklanja, nema opravdanja za one koji krše zakon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*