Inđija: Obeležena gradska slava – Duhovi

Inđija je obeleželila gradsku slavu Duhove brojnim kulturnim sadržajima. U sklopu obeležavanja slave održan je tradicionalni 13. Etno festival u centru grada, koncerti Etno sastava Šara i Cakane, grupe Garavi Sokak a svemu tome je prethodila litija inđijskim ulicama koju su predvodili Episkop Sremski Gospodin Vasilije i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak

U okviru gradske slave održan je 13. Etno festival na šetalištu u ulici Vojvode Stepe. U prijatnom vojvođanskom ambijentu okupio se veliki broj izlagača iz različitih delova Srbije. Tokom prodajne izložbe ručno rađenih, višenamenskih i unikatnih predmeta, suvenira i domaće hrane, izlagači su predstavili kulturu i tradiciju ovih prostora. Turistička organizacija opštine Inđija, Kulturni centar i Društvo „Etno art“ bili su organizatori i ovogodišnjeg Etno festivala, uz pokroviteljstvo Opštine Inđija.

 

Srpska Pravoslavna crkvena opština Inđija tradicionalno je organizovala litiju inđijskim ulicama. Pored brojnog sveštenstva i građana, litiju je predvodio Episkop Sremski Gospodin Vasilije a pored njega nalazio se i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*