Manifestacija „Žogarija – Loptarija“ održana u Sremskoj Mitrovici

U Poslovno sportskom centru Pinki u Sremskoj Mitrovici održana je međunarodna sportska manifestacija „Žogarija – Loptarija“ za decu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta.

Više stotina mališana iz sremskomitrovačkih vrtića i osnovnih škola takmičilo se u malom fudbalu tri na tri, igrama sa loptom i poligonu spretnosti.

Ovu edukativno sporstku manifestaciju u Sremskoj Mitrovici organizovao je Sportski savez Grada Sremska Mitrovica preko Saveza za školski sport. Prema rečima Nemanje Crnića, generalnog sekretara mitrovačkog Sportskog svaeza, najbolji mališani iz Sremske Mitrovice takmiči će se na finalnoj manifestaciji „Žogarija – Loptarija“ u Zrenjaninu.

Grad Sremska Mitrovica podržao je ovu manifestaciju, a otvaranju je prisustvovao i načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić, koji je za petak, 25. maj najavio Sportske igre mladih.

Međunarodna sportsko – rekreativna manifestacija  „Žogarija – Loptarija održava se već dvanaest leta veoma uspešno u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori  i osam godina u Srbiji. Glavni cilj manifestacije je razvijanje i podsticanje zdravlja, kao i promocija zdravog načina života, putem fizičkih aktivnosti, posebno motoričkih,kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*