Inđija: Obeležena Dečija nedelja

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak u sredu, 05. oktobra,  družio se sa decom iz svih osnovnih škola sa teritorije ove opštine i mališanima iz Predškolske ustanove „Boško Buha“ u okviru obeležavanja Dečije nedelje. Po svemu sudeći, prvi čovek inđijske opštine ima ozbiljne konkurente kada je u pitanju obavljanje funkcije na kojoj se nalazi. Najozbiljniji među njima je četvorogodišnji Marko Bodrožić iz Inđije koji je Gaku otvoreno rekao da je on osoba koja će ga zameniti za najmanje 14 godina. Šalu na stranu, deca iz inđijskih škola i vrtića iskoristila su svoje prisustvo i mogućnost da razgovaraju sa predsednikom Opštine Inđija kako bi mu saopštili svoje želje, ali i probleme sa kojima se suočavaju obrazovne ustanove. Većina želja odnosila se na mogućnost bavljenja određenim vrstama sporta, što je najviše izraženo u seoskim sredinama. Neki su poželeli da se u dvorištu njihove škole uskoro izgradi i bazen na otvorenom, što je izazvalo odobravanje i kod ostale dece. Ipak, većina njih je bila realna u svojim željama i zahtevima, te im je predsednik Opštine obećao da će se potruditi da većinu i ispoštuje. Posle druženja u novoj skupštinskoj sali, deci su podeljeni simbolični pokloni, a oni najmlađi iz vrtića imali su priliku da vide i kako izgleda kabinet predsednika Opštine, ali i da „isprobaju“ njegovu fotelju.
_048_8-0_-a5-4c68-a0-r0f8_0
-Stvarno smo se lepo družili, danas smo napravili pomak u političkom smislu, imali smo čak dva kandidata koja žele da budu predsednici, a među njima se najviše istakao mali Marko. Marko je imao priliku i da boravi u kabinetu predsednika Opštine, sedeo je u fotelji i očigledno mu sve to odgovara. Sve nas je fascinirao svojom voljom i entuzijazmom da zaista bude predsednik i ja se iskreno nadam da će mu se želja ostvariti. Dečiju nedelju, kako je to i običaj, obeležavamo tako što smo ugostili decu i pokazali im šta radimo. Izrazili su želju da im omogućimo da se bave još nekim vrstama sporta pošto, na primer, u Beški imaju samo folklor i fudbal – istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija i dodao:
-Kada smo radili rebalans budžeta predvideli smo izradu projekta za izgradnju sportske hale u Beški koja bi trebala da bude izgrađena na betonskom terenu pored Doma kulture. To smo obećali Beščanima i nadam se da ćemo to uspeti da uradimo na zadovoljstvo svih stanovnika pomenutog sela. Znamo da stanje u školama nije na zavidnom nivou, pogotovo kada su fiskulturne sale u pitanju. Ove godine smo uradili koliko smo mogli s obzirom da nemamo dovoljno sredstava. Daleko od toga da smo zadovoljni, ali će se to od sledeće godine menjati na bolje – kaže Gak.
On se osvrnuo i na problem koji imaju roditelji i đaci u Jarkovcima, jer se seoska škola nalazi, kako je rekao, u katastrofalnom stanju.
image-0-02-05-9dbcbeac9b6ef8f4af3fc61898efa487dcfbe32698a05eef10a0a342c3a8c77f-v
-Danima pokušavamo da nađemo rešenje s obzirom da su tu neophodne saglasnosti republičkih i pokrajinskih vlasti, da decu preselimo na jedinu moguću lokaciju, a to je objekat takozvane Škole u prirodi koji se nalazi u neposrednoj blizini.  Međutim, i sa tim objektom imamo problema, a jedan od njih je nepostojanje upotrebne dozvole. Radimo sve kako bi probleme prevazišli, ali ne mogu da obećam da ćemo to rešiti za mesec dana, dajemo sve od sebe- kaže na kraju Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*