Inđija: Dobri rezultati PS Inđija u prvih osam meseci

Goran Kostić, načelnik Policijske stanice u Inđiji na tu funkciju postavljen je u februaru tekuće godine. Za prvih osam meseci rada postigao je značajne rezultate u suzbijanju kriminaliteta, ali i rasvetljavanju različitih krivičnih dela. Za razliku od svojih prethodnika, ostvario je i dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

image-0-02-05-c78fd3c03522e94dc98319087165dd1c7e4f4ef98590c887cc14e65ee9a6738a-vU oblasti kriminaliteta u prvih osam meseci ove godine na teritoriji opštine Inđija registrovano je 291 krivično delo, što je, za razliku od prošle godine, kada je bilo registrovano 418, smanjenje za 127 krivičnih dela, odnosno 30,8 odsto. U pogledu privrednog kriminaliteta u prvih osam meseci ove godine otkriveno je 27 krivičnih dela. Kada je u pitanju opšti kriminalitet, u prvih osam meseci ove godine, kako ističe Goran Kostić, načelnik PS u Inđiji, beleže smanjenje u odnosu na proteklu godinu za 35,6 odsto. Smanjen je i broj krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, evidentirano je 149 krivičnih dela, za razliku od prošle godine kada ih je bilo 321, što je smanjenje za 172 krivična dela, koja su izvršili nepoznati počinioci, što je pokazatelj da ima rezultata u toj oblasti – kaže Kostić i dodaje:

– Ono što bih još izneo je da je procenat rasvetljavanja krivičnih dela koja su izvršena od strane nepoznatih počinilaca u odnosu na prethodnu godinu znatno povećan tj. skoro duplo. U oblasti suzbijanja kriminaliteta bitno je istaći da za prvih osam meseci na području opštine Inđija nije bilo težih krivičnih dela sa elementima nasilja i krivičnih dela poput ubistava, silovanja, razbojništava sa težim posledicama kao i krivičnih dela koji bi uznemirili građane Inđije.

U prvih osam meseci tekuće godine smanjen je i broj krivičnih dela krađa za 60 odsto, krivičnih dela teška krađa takođe za 60 odsto, u odnosu na isti period 2015. godine. Broj razbojništava je manji za 50 odsto, a sama uspešnost rasvetljavanja tih krivičnih dela je oko 70 odsto. U odnosu na prethodnu godinu otkriveno je za 50 odsto više krivičnih dela narkomanije i u vezi sa drogom. Kako kaže načelnik PS, izvršene su značajne zaplene na teritoriji opštine Inđija, čak je otkrivena i jedna laboratorija.

-U naredna tri meseca očekujemo još bolje rezultate u otkrivanju krivičnih dela u vezi sa drogom, kao i na otkrivanju njihovih izvršilaca. Kada je u pitanju bezbednost saobraćaja, rezultati u prvih osam meseci ove godine su na istom nivou kao prethodne godine, ali smo jedna od retkih opština koje nisu imale nezgode sa smrtnim ishodom. 3854 prekršaja je otkriveno u obalsti bezbednosti u saobraćaju, što je za 29 odsto više u odnosu na isti period prošle godine – kaže načelnik Policijske stanice u Inđiji Goran Kostić.

Kostić navodi da su u toku razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave koji se tiču prevazilaženja problema nedostatka prostora u kojem će se ubuduće kvalitetnije vršiti upravni poslovi koje ostvaruju građani inđijske opštine, kao što su izdavanje pasoša, ličnih karti i slično. U dogovoru sa predstavnicima lokalne samouprave planira se izgradnja nove šalter sale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*