Inđija: Edukativne radionice

Privredna komora Srbije, u okviru tematskog sastanka Parlamenta privrednika RPK Sremskog upravnog okruga, uz podršku kompanije DHL Internešenel Beograd u četvrtak, 21. juna održala je edukativnu radionicu „Da posao klikne“ na temu internet trgovine. U prostorijama Opštine Inđija, radionica je okupila lokalne privrednike i zainteresovane za pokretanje sopstvenog biznisa, koji su imali priliku da saznaju kako da se pokrene onlajn poslovanje, koji su logistički lanci potrebni i kako da se preduzetnici predstave na globalnom tržištu.
Sanja Mrdović iz Sektora za međunarodne ekonomske odnose Privrede komore Srbije istakla je da naša zemlja kaska u domenu onlajn trgovine za Evropom, ali da ima dosta prostora za razvoj.
-Onlajn trgovina je velika šansa da lokalna mala i srednja preduzeća i radionice ove vrste, gde se čuju iskustva i saveti, mogu da im budu veoma korisna u razvoju njihovog poslovanja. 80 posto preduzeća u Srbiji imaju sajt. Najveći broj transakcija se obavi u trgovini obuće i sportskih proizvoda, elektronski proizvodi čine 20 posto, a računari tek 12 posto- istakla je Mrdović.
Opština Inđija pružila je podršku lokalnim privrednicima ostvarivši saradnju sa Privrednom komorom Srbije i sopstvenim učešćem u organizaciji edukativne radionice „Da posao klikne“.
-Nama je zaista drago što su organizatori radionice Inđiju prepoznali kao plodno tle na kojem mogu da pokažu zainteresovanim preduzetnicima, koji se bave određenim biznisom, da mogu da ga unaprede kroz onlajn trgovinu i sa druge strane, da predstave onima koji tek planiraju da počnu sa takvom vrstom posla, načine na koje mogu da započnu internet trgovinu- rekao je Nemanja Milojević, šef Kabineta predsednika opštine Inđija i dodao:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*