Značajno smanjen dug inđijskog Doma zdravlja

Inđijski Dom zdravlja nalazi se u finansijski daleko boljoj situaciji jer je dug za samo dve godine smanjen sa preko 320 miliona na 87 miliona dinara. Uz ogromnu pomoć lokalne samouprave građani opštine Inđija nisu osetili nestašicu medikamenata iako je situacija bila kritična.

Prema dogovoru sa poveriocima, sva naredna poručivanja lekova i medicinskog materijala su redovno plaćana, dok je dotadašnji dug „zamrznut“ i otplaćuje se u ratama.

Neodgovornom politikom rukovođenja zdravstvene ustanove došlo se do situacije da je samo prema farmaceutskim kompanijama 2016. godine dug iznosio 283 miliona dinara.

Takođe, neplaćanja su vršena i prema radnicima Doma zdravlja u vidu putnih troškova, te je Opština za refundiranje i tužbe izdvojila preko 45 miliona dinara.

Ono što je bitno napomenuti jeste da se vraćanje nagomilanih dugova mora osetiti na drugoj strani,odnosno u brzini realizacije kapitalnih projekata važnih za građane. Međutim, dobro je što se situacija menja i što sa prvim lepšim danima počinje intezivna izgradnja infrastrukture u svim delovima opštine Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*