Inđija: Izložba slika Dušanke Dražić

Večeras sa početkom u 19.00 sati u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića otvoriće se izložba slika Dušanke Dražić u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Inđije i Kulturnog centra Inđija.

Udruženje likovnih umetnika Inđije organizuje jesenju izložbu, na kojoj se ovoga puta samostalno predstavlja jedan od članova udruženja.

Dušanka Dražić rođena je 1952. godine u Hrkanovcima (Republika Hrvatska). Još u ranoj mladosti pokazivala je sklonost ka crtežu i bojama ali ju je sudbina odvela drugim putem, tako da je tek u zreloj dobi počela da se bavi slikarstvom. U Inđiju dolazi 1992. godine i počinje da uči u ateljeu Franje Sotelija, a kasnije kod Maje Živković, Nade Dokić i Jelene Miloradić. Koristi slikarske tehnike ulje i akril. Učesnica je brojnih kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Dobitnica je nekoliko priznanja za svoj rad, među kojima je i osvojeno treće mesto na zonskoj smotri likovnog stvaralaštva u Rumi 2014. godine. Član je likovnih udruženja u Inđiji, Rumi i Staroj Pazovi. Živi i stvara u Inđiji. Ovo je njena druga samostalna izložba.

Izložba će trajati do 18. oktobra, a možete se pogledati radnim danima u terminima od 10.00 do 19.00 časova. Ulaz je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*