Dečija nedelja u Inđiji: Poseta dece lokalnoj samoupravi (VIDEO)

U okviru Dečije nedelje u Inđiji, jedan dan su predstavnici svih škola i vrtića posetili opštinu. Poseta dece opštini ima za cilj da vide kako rukovodioci rade, međutim, na osnovu „diskusije“ mališana pokazalo se da su veoma dobro upoznati kako sve to funkcioniše. Zamenici predsednika opštine Dragani Radinović nije trbalo puno reči da objasni rad lokalne samouprave.

„Imali smo pravu čast i zadovoljstvo što smo ugostili učenike sa teritorije naše opštine i decu iz vrtića. Uneli su mnogo radosti i živosti ovde kod nas i bilo nam je zaista prelepo sa njima. Ovo je prava prilika da se čuje glas dece, kao i njihove želje i ovo je idealna prilika da vidimo kako možemo da im pomognemo“, istakla je Radinovićeva.

U drugom delu ovog sastanka „bez dnevnog reda“, deca iz vrtića i svih osnovnih škola opštine isporučili su svoje zahteva, šta im treba da „đačko doba“ bude ne samo najlepše, već efikasnije u osnovnom zadatku učenju. Tako se čulo gde nedostaju nastavna sredstva, interaktivne table ili koševi na sportskim terenima. Ali posebno zanimljiv je bio zahtev učenica Osnovne škole „Dušan Jerković“, jer one ne  traže za sebe, vać da nastave hmanitarnu akciju pomoći najugroženijoj deci, a to su ona bez roditelja.

 

Ova originalna  akcija, pisanje  zajedničke knjige, potom humanitarna prodaja i nastavka u drugo izdanje , kao i prevod na nemački jezik, sigurno je dobar primer i za druge škole da đake nauče najvažnijem – da budu dobri ljudi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*