Dodeljena sredstva u Pokajinskoj vladi: Za vodovod u Ašanji 4,7 miliona

Juče su u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili ugovore u vrednosi oko milijardu dinara, predstavnicima gradova i opština, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja, među kojima i Opštini Pećinci, koja je ostvarila pravo na 4,7 miliona dinara na osnovu konkursa u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Ispred pećinačke lokalne samouprave ugovor je potpisala predsednica Opštine Dubravka Kovačević Subotički, koja je istakla značaj projekta za sanaciju hidrotehničke i elektro opreme na izvorištu u naselju Ašanja.

„Izvorište je bilo u jako lošem stanju i veoma nam je značajno što ćemo moći da ga popravimo i time obezbedimo meštanima Ašanje bezbedije i sigurnije vodosnabdevanje, jer je upravo vodosnabdevanje nešto na čemu pećinačka lokalna samouprava pridaje veliki značaj. Takođe, Opština je započela izradu projekata za bušenje novih bunara u svim naseljima naše opštine koja imaju samo jedno izvorište iz kojeg se mesni vodovod snabdeva vodom“, rekla je Kovačević Subotički.

Jučerašnja sredstva dodeljena su za finansiranje i sufinansiranje 21 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog razvoja, za šta je izdvojeno oko milijardu dinara. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da je neophodno pravovremeno, brzo i odgovorno reagovanje prilikom realizacije ovih projekata.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*