(ВИДЕО) Ин: Проглашена најбоља вина Фрушкогорја

Удружење Вина Инђије у сарадњи са Општином Инђија и Туристичком организацијом, на платоу код Куће Војновића у суботу, 25. јуна организовало је пети Фестивал фрушкогорских вина.

Нешто раније стручна комисија на челу са сомелијером Вуком Вулетићем, оценили су најбоља бела, црвена, розе вина и бермет од укупно пристиглих 150 узорака. На самој манифестацији коју је отворио заменик председника Скупштине општине Инђија Живан Живановић најбољима су и уручене награде.

 

 

У категорији белих вина златне медаље су добиле су Винарије Кепул из Иђоша, Соколов замак из Бешке, Танасковић из Крушедолског Прњавора, Комазец Инђија, Винарија Апатовић из Сремских Карловаца и Винарија Војновић из Бегеча.

У категорији црвених вина додељено је осам златних медаља, а најбоље у овој категорији је вино Винарије Веритас из Сремских Карловаца. У категорији розе вина додељена су два злата, Винарији Комазец из Инђије за вино розе Мила из 2021. године и вино розе Лангов подрум Инђија.

У категорији бермет злато је освојио Подрум Миливојевић из Инђије.

Црвено вино Куве Ћук Винарије Веритас из Сремских Карловаца уједно је проглашено и за најбоље вино на 5. Фестивалу фрушкогорских вина у Инђији.

 

Саша Иваниш, председник Удружења Вина Инђије је на крају истакао да општина Инђија крупним корацима гази у сам врх винских регија Србије, јер је велики број регистрованих и више нерегистрованих винарија, али и озбиљних нерегистрованих произвођача.

 

 

 

 

Мина Ђурић