(ВИДЕО) Баноштор обележио Дан Дунава

Иако се Дан Дунава обележава 29-ог јуна, Баношторци, типично сремачки, упркос другима, организовали су 11. манифестацију посвећену овој реци, протеклог викенда.

Скоро две хиљаде посетилаца било је у Баноштору где су организоване радионице за најмлађе, спортска такмичења, али и надметање у кувању котлића.

И ове године Баноштор је био стециште заљубљеника у реку Дунав . Дани Дунава је добра прилика да се посебно најмладјима укаже на значај наше најлепше реке,и како је чувати за будућа времена. Баношторци кажу да на томе свакодневно раде.

 

Поред бројних радионица за најмладје и разних такмичења, попут оних у фудбалу, пецању и кувању котлића, бројни посетиоци су уживали и у квалитетним баношторским винима, али и у крофнама које су постале бренд тог краја.

Крофне су се делиле бесплатно, прво најмладјим ученицима манифестације, а касније и свима осталима. Ове године је испечено је више од две хиљаде крофни кажу вредне и умешне Баношторке.

Подсетимо, Дани Дунава се обележавају 29-ог јуна, али Баношторци по традицији, типично сремачки то ураде пре свих других.