Велико интересовање за Штрапаријаду у Руми

Више од педесет пари хладнокрвњака учествовало је протеклог викенда на Штрапаријади у Руми. На 13-тој штрапаријади било је такмичара из Бања Луке, Дервенте, Лознице,Крупња, са Златибора, из Ужица. Тешкаши су се надметали у три категорије и све је протекло без икаквих проблема. Организатори и учесници су веома задовољни и већ размишљају о наредној штрапаријади, због које су тешкаши све више на цени.

 

Једна од најбоље организованих и најуспешнијих штрапаријада у земљи, румска одржана је протеклог викенда на вашаришту. Такмичере је послужило и време, тако да се све одвијало без икаквих проблема. Поједини учесници су на штрапаријади по први пут, а већина је оних који редовно обилазе оваква темичења у којима се хладнокрвњаци такмиче у вучењу трупаца и то према веома строгим правилима.

 

 

 

И ове године владало је влико интересовање за румску штрапаријаду.

То говори податак да је у такмичењу учествовало више од 50 пари хладникрвњака како из наше земље, тако и окружења.

Најуспешнији хладнокрвњаци који су усвојили прва места у лакој и средњој категорији су грла у власништву Симе Симића, док је у тешкој прво место припало пару хладнокрвњака власника Драгана Димитријевића. Овоме додајмо и податак да су тешкаши све више на цени.

Примера ради, пре пет година за пар ових коња требало је издвојити око 2000 еура, док је то сада више од 4 хиљаде, што је кажу власници ових коња популаризација Штарпаријада како у земљи тако и у окружењу.

Златко Марковиновић