И Рума ће издавати грађанима енергетске ваучере за плаћање грејања

Општина Рума уврстила се у ред општина која за своје суграђане обезбеђује енергетске ваучере, изјавила је након седнице  већа председница Општине Александра Ћирић, која је појаснила да су средства за ваучере обезбеђена кроз ребаланс буџета који је такође данас усвојен. 

На данашњој седници Општинског већа у Руми усвојена је одлука о додели субвенција у виду енергетских ваучера које издаје Опшина Рума, а који су намењени за домаћинства. Избор домаћинстава вршиће комисија. Како је након већа појаснила председница Општине Рума Александра Ћирић ваучером ће моћи да се плате трошкови за утрошену топлотну енергију.

„Овом мером биће обхваћено око 2000 домаћинстава“, рекла је Александра Ћирић, председник Општине Рума.

Како се наводи у одлуци услови за доделу ваучера су да корисник има пребивалиште на територији Општине Рума, као и да укупан месечни приход и примања по члану домаћинства не прелази 25.000,00 динара.

„Енергетске ваучере ће моћи да користе у нашим јавним предузећима Стамбено и Гас Рума, а ми смо из буџета Општине издвојили  30 милиона за енергетске ваучере“, рекла је Александра Ћирић, председник Општине Рума.

Вредност субвенције износи максимално 3.000,00 динара за кориснике који су енергетски угрожени купци у складу са Уредбом о енергетски угроженом купцу. Енергетски ваучери биће дељени кроз јавни позив који ће бити расписан наредних дана и који ће трајати седам дана.