Беочин: Данас почињу октобарске свечаности

Поводом обележавања 16. октобра, Дана општине Беочин у понедељак, 10. октобра ће у Беочину почети програм Октобарских свечаности који се ове године одржава у организацији и под покровитељством Општине Беочина у сарадњи са јавним предузећима и установама образовања, здравства, спорта и културе.

У наредним данима грађане Беочина и све посетиоце очекују разноврсни бесплатни програми намењени свим узрастима и генерацијама који ће на најбољи начин истаћи вредности лепоте, уметности, културе, здравља, спорта и друштвеног ангажовања кроз садржаје намењене свим узрастима и генерацијама.

Октобарске свечаности у Беочину биће отворене изложбом слика „Очињег ми вида“ беочинског уметника Милоја Кнежевића у понедељак, 10. октобра у Дому културе од 19 часова.

У уторак, 11. октобра ће тачно у подне бити организована подела симболичних поклона грађанима где ће на улицама града бити волонтери Канцеларије за младе Општине Беочин, али и запослени Општинске управе као и млади чланови Општинског већа који ће кроз дружење и разговор са суграђанима поделити поклоне.

У среду, 12. октобра суграђани ће у центру града имати прилику да учествују у акцији озелењавања Беочина коју Општина организује у сарадњи са ЈКП „Беочин“ и Основном школом „Јован Грчић Миленко“.

У четврак, 13. октобра на програму је промоција Војске Србије које организује Министарство одбране Републике Србије у сарадњи са Општином Беочин. Промоција ће бити одржана на платоу испред Дома културе у Беочину са почетком у 10 часова.

У петак, 14. октобра од 19 часова публици ће се у Дому културе јединственим културно-уметничким програмом „Запевај и заиграј“ представити деца беочинске општине која су чланови црквених хорова „Свети Василије“ из Беочина и „Благовеститељ“ из Сусека као и чланови беочинског културно уметничког друштва „Бриле“.

У суботу, 15. октобра Беочин ће бити домаћин Међународног турнира у џудоу који ће се од 10 часова одржати у Спортском центру Беочин.

Истог дана од 12 до 15 часова у Дому здравља „Др Душан Савић Дода“ за све грађане биће омогућени бесплатни превентивни прегледи и дијагностика које су у сусрет обележавању Дана општине припремили лекари ове здравствене установе. Заинтересовани грађани ће тако моћи да провере степен масноће и шећера у крви, ураде мерење крвног притиска, ЕКГ снимање а све особе женског пола моћи ће бесплатно да ураде и превентивне гинеколошке прегледе, папа тест и ултразвук.

Поред прегледа, Дом здравља ће организовати и два предавања на тему „Метаболички синдром“ и „Принципи правилне исхране“.

Такође у суботу нас на програму у Културном центру у два термина, од 18 и од 20.30 часова очекује бесплатна филмска пројекција „Света Петка-Крст у пустињи“ остварење које је настало по сензационалном роману „Петкана“ Љиљане Хабјановић Ђуровић.

У недељу, 16. октобра Беочин ће свечано обележити свој Дан општине програмом који ће почети у 11 часова полагањем венаца у Парку хероја Брила након чега ће у 12 часова у Дому културе бити одржана Свечана седница Скупштине општине Беочин праћена свечаном академијом поводом обележавања 16. октобра.

За најмлађе суграђане и њихове породице ће истог дана од 18 часова на Тргу младости код ТЦ Платан бити организован и бесплатни програм анимације и дружења са најбољим новосадским Хаос аниматорима а овај наступ ће употпунити и вечерња магија славног мађионичара Волареа.

У 20 часова у Спортском центру Беочин биће уприличен и поклон концерт грађанима за које ће поводом обележавања Дана општине Беочин наступити Зорица Брунцлик и Кемиш бенд као и Пеђа Меденица.

Октобарске свечаности биће настављене и наредне недеље па ће у петак, 21. октобра од 19.30 часова на програму бити гостујуће Аматерско позориште „Ђорђе Дамјанов Ђекша“ из Јаше Томића који ће за беочинску публику извести представу „На сав глас“ у режији Радована Зубца.

За крај овогодишњег програма Октобарских свечаности, у Дому културе 22. октобра у 19 часова биће уприличена промоција монографије Мушке пјевачке групе „Крајишници с Фрушке горе“ – „Наших 20 година“.

Сви програми у оквиру Октобарских свечаности Општине Беочин су бесплатни.