Do kraja marta novo dečje igralište u Ogaru

Ovih dana u dvorištu Aksentijevog kućerka u Ogaru, najstarije sačuvane kuće u ovom delu Srema, niče novi sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu naše opštine, ali i obradovati mališane iz Ogara. Naime, u toku je postavljanje novog dečjeg igrališta, za koje je Turistička organizacija Opštine Pećinci dobila sredstva preko projekta Cikloturizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema, na kojem je vodeći partner Reginalna razvojna agencija Srem, a jedan od partnera na projektu je i Opština Pećinci. Projekat je deo programa Podrška regionalnom i ruralnom razvoju u Srbiji (2015. – 2019.) koji finansira Švajcarska agencija za saradnju (SDC).

Po rečima Ljubice Bošković, direktorke pećinačke Turističke organizacije, novo dečje igralište, koje će biti završeno do kraja marta, predstavlja dobar dodatni turistički sadržaj u dvorištu Aksentijevog kućerka, koji iz godine u godinu privlači sve više posetilaca.

„Naravno da će se ovom igralištu možda i najviše obradovati mališani iz Ogara, koji već imaju naviku da redovno dolaze u dvorište Aksentijevog kućerka, u kojem je pre dve godine izgrađena senica koju predškolci i osnovci iz ovog naselja koriste kao učionicu na otvorenom. Njima su vrata Aksentijevog kućerka uvek otvorena“, rekla je Ljubica Bošković.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*