„Drugačija“ mala matura za duže sećanje

Svršeni osnovci škole „Veljko Dugošević“ iz Rume, sinoć su imali matursko veče i svečanost povodom dodele diploma i povelja najboljim učenicima. Ova generacija završila je osnovnu školu sa 11 vukovaca,a malu maturu i kraj jednog, a početak novog poglavlja u životu, proslavili su u dvorištu svoje škole, što je, kako kažu, veoma zanimljivo jer će se baš zbog drugačijih okolnosti, duže i jasnije sećati svoje male mature.

Ukupno 11 vukovaca Veljkove škole, dobilo je sinoć priznanja i povelje „Veljko Dugošević“ za svoje uspehe. Na svečanosti upriličenoj tim povodom okupili su se svi maturanti i njihovi nastavnici. Slavlje su nastavili u dvorištu svoje škole i tako obeležili svoju maturu. Kako ističu mali maturanti, nije im smetalo što ne proslavljaju u restoranima, kako je do sada bila tradicija. Svesni su okolnosti koje su zadesile celu zemlju i pronalaze u tome pozitivne stvari. Kažu da će se svoje  „drugačije“ mature duže sećati. Najbolji od njih, koji imaju i uspehe sa raznih takmičenja, navode da se učilo, ali ne previše, te da je ovaj deo školovanja brzo prošao i da su spremni za nove pobede.

Direktorka škole Jasmina Vukanović istakla je da je ova proslava lako organizovana iako je bilo mimoilaženja u stavovima između roditelja i uprave škole. Ona smatra da su uspeli i da sve izgleda svečano i lepo, naglasila je i da je ponosna na uspeh svojih učenika.

Uspesi nanizani, priznanja dobijena, proslava mature upriličena na originalan i drugačiji način. Svi uslovi su se stekli da budućim srednjoškolcima osnovna škola ostati dugo u lepom sećanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*