Драгана Милошевић присуствовала премијери представе „Линија разграничења“

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас у Народном позоришту у Сомбору, премијери представе „Линија разграничења“ , коју изводе слепи и слабовиди чланови Удружења слепих из Сомбора, у сарадњи са ђацима драмске секције Основне школе „Иво Лола Рибар“.

Уочи почетка представе секретар Милошевић је поздравила присутне у име Покрајинске владе и Секретаријата на чијем је челу истичући да је вечерас посебно вече пуно поштовања према труду и раду особа са оштећеним видом и деце основношколског узраста, што је један посебан доживљај за све.

„Поносна сам што сам представник институција које су препознале значај данашњег дана, и што сам међу онима који сматрају да данашње друштво мора да буде без препрека – друштво једнаких шанси, које сви заједно стварамо“, рекла је Милошевићева и додала да ресорни секретаријат кроз подршку бројним пројектима у култури и информисању то и дакзује, јер се за потребе Удружења слепих и слабовидих Војводине, као и за Удружење глувих и наглувих Војводине, издвајају знатна средства.

Она је подсетила да је у претходне  две године, одржана обука за   бројне запослене у институцијама чији смо оснивачи  на територији АП Војводине, који су обучени да кроз изложбе воде људе који имају оштећен вид или слух.

На крају излагања ресорни секретар је нагласила да ће Секретаријат на чијем је челу наставити да буде партнер у свим даљим пројектима Удружењу слепих и слабивидих Сомбора, у нади и жељи да оваквих и сличних пројеката буде што више и да буду што амбициознији.

У име Удружења слепих и слабивидих из Сомбора присутне је поздравио председник Слободан Славујевић, који је рекао да се представа „Линија разграничења“ изводи у оквиру пројекта „Илузијом за инклузијом“, поводом Међународног дана слепих – 15. октобра – Дана белог штапа.