Донаторско вече за изградњу Центра за аутизам

Председник Игор Мировић и чланови Покрајинске владе присуствовали су вечерас донаторској вечери коју организује Удружење родитеља деце са аутизмом „Мој свет“ ради изградње Центра за аутизам.

 

Реч је о Центру који ће омогућити боравак, рану дијагнозу и третмане у лечењу оболелих од аутизма.

 

„Настојимо да заједно са Удружењем и локалним самоуправама реализујемо овај важан пројекат. Желимо да обезбедимо адекватан објекат са специјалним програмима, како бисмо на најбољи начин помогли деци са аутизмом“, изјавио је председник Мировић.

 

Кроз ову акцију, желимо да подстакнемо друштво и јавност да је заједничка одговорност свих нас да помогнемо и деци и њиховим родитељима, додао је Мировић.

 

„Ово је почетак заједничке борбе и први корак ка реализацији овог пројекта. Следи проналажење одговарајуће локације за изградњу Центра и обезбеђивање средстава за финансирање овог пројекта и то је иницијатива на коју смо се са задовољством одазвали“, изјавио је председник Мировић и истакао да су подршку Удружењу дали и чланови Покрајинске владе.

 

Заступница Удружења Душица Јаћимовић изјавила је да је управо ово удружење и основано ради подршке како деци која имају проблеме са аутизмом тако и њиховим родитељима јер у нашој земљи не постоји системско решење за особе са аутизмом које у потпуности зависе од родитеља.

 

Ово је пројекат од изузетне важности, Центар за аутизам је непходан, потребна нам је вишеструка подршка и план нам је да на јесен започнемо са изградњом Центра“, изјавила је Душица Јаћимовић.

 

Донаторској вечери присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и покрајински секретари Драгана Милошевић, Предраг Вулетић, Зоран Милошевић и Ненад Иванишевић.

 

Извор/ Фото/ Покрајинска влада